Ramen-info.be » Subsidie ramen

Subsidie ramen

Investeren in nieuwe ramen voor in je huis is uiteraard zeer interessant, maar het brengt wel een vrij aanzienlijk prijskaartje met zich mee. Omwille van deze reden is het dan ook niet meer dan normaal dat de meeste mensen op zoek gaan naar een mogelijkheid om te besparen op de kostprijs die moet worden betaald. Dit kan op verschillende manieren. Het vergelijken van offertes voor ramen bij verschillende bedrijven is uiteraard de eerste mogelijkheid, maar anderzijds kan je ook proberen om één of meerdere subsidies te claimen. Is het vandaag de dag nog mogelijk om een subsidie te krijgen en aan welke voorwaarden moet je hiervoor precies voldoen? Wij zetten alle subsidies voor een investering in ramen voor jou op een rijtje.

Premies van de netbeheerder

Misschien wel de belangrijkste subsidie die in België (althans in Vlaanderen) wordt uitgereikt is de premie die wordt ontvangen van de netbeheerder. Wanneer je er voor kiest om de werken te laten uitvoeren door een aannemer kan je bijvoorbeeld rekenen op een premie voor hoogrendementsglas. Deze premie is gelegen tussen de 12 en 15 euro per vierkante meter. Kies je er niet alleen voor om het glas te laten vervangen en is ook het schrijnwerk aan vervanging toe? Wil je bovendien ook de muren laten isoleren waar de ramen in zijn terug te vinden? In dit geval kan je rekenen op een combinatiepremie voor gelijktijdige investering in raamvervanging en muurisolatie. Deze hogere premie is gelegen tussen de 48 en 60 euro per vierkante meter.

Subsidies vanuit de gemeente

Buiten de subsidie die je ontvangt voor het aankopen van nieuwe (energiezuinige!) ramen vanuit de netbeheerder kan je in bepaalde gevallen ook nog eens rekenen op een subsidie die wordt toegekend door de gemeente waarin je woont. Op deze manier kan je niet één, maar wel twee keer rekenen op een bepaalde financiële tegemoetkoming voor je investering. Je dient er alleen rekening mee te houden dat de hoogte van de subsidie sterk afhankelijk is van de plaats waar je woont. Met andere woorden, op voorhand even bij de gemeente de nodige inlichtingen aanvragen is altijd interessant om een goed beeld te krijgen van de subsidies waar je op kan rekenen. Hou er tot slot ook altijd rekening mee dat je slechts subsidies kan verkrijgen wanneer de energiescore door het plaatsen van nieuwe ramen daadwerkelijk aanzienlijk wordt verbeterd en dat ook voor een degelijke oppervlakte. Ook even de voorwaarden goed controleren is dus zeker en vast een aanrader.