Ramen-info.be » PVC ramen

PVC ramen

PVC ramen zijn vandaag de dag in België werkelijk uitzonderlijk populair. De reden voor deze populariteit is niet ver te zoeken, in tegendeel. Er voor kiezen om PVC ramen te plaatsen in je huis brengt namelijk verschillende niet onaanzienlijke voordelen met zich mee. In eerste instantie staat PVC er bijvoorbeeld om bekend een zeer eenvoudig te onderhouden materiaal te zijn. Dit is zeer belangrijk. Veel mensen willen na het aankopen van hun PVC ramen er geen omkijken meer naar hebben. In dat geval zijn PVC ramen uitermate geschikt. Dat is evenwel niet alles. Verder is het namelijk ook nog eens zo dat PVC ramen als extra belangrijk voordeel hebben dat ze verkrijgbaar zijn in nagenoeg alle mogelijke kleuren. Op deze manier kunnen ze perfect in eender welk type woning geïntegreerd worden.

Hoeveel kosten PVC ramen?

Uiteraard spreekt het voor zich dat nieuwe kozijnen de best mogelijke bescherming vormen voor een huis. Bovendien zijn ze ook nog eens gegarandeerd de beste investering. Wanneer je er voor kiest om PVC ramen in je woning te plaatsen dien je er evenwel rekening mee te houden dat ze niet zo goedkoop zijn. Voor een oppervlakte van 1 vierkante meter kan rekening worden gehouden met een gemiddeld prijskaartje van tussen de 700 en 800 euro. Let op, deze prijs is inclusief niet alleen de BTW en de montage, maar ook zogenaamd HR++ glas. Door PVC ramen op deze wijze te laten plaatsen kan je niet alleen rekenen op een prima bescherming van je huis evenals een unieke uitstraling, daarnaast is ook een uitstekende isolatiewaarde gegarandeerd.

Wat zijn de voordelen van PVC ramen?

Eigenlijk hebben we in de inleiding van dit artikel reeds enkele prima voordelen opgenoemd, maar er is meer. Wanneer je er voor kiest om PVC ramen aan te kopen kan je bijvoorbeeld ook rekenen op een financieel voordeel. PVC ramen zijn immers zo’n 15 procent voordeliger dan ramen van hout. In vergelijking met aluminium zijn ze zelfs tot 20 procent goedkoper. Is het financiële aspect voor jou eerder bijzaak? Dan zullen de volgende voordelen je misschien wel weten te overtuigen:

  • Kiezen voor PVC ramen zorgt er voor dat je slechts rekening dient te houden met een zeer beperkt onderhoud.
  • PVC ramen beschikken over een prima isolerende werking, zowel op thermisch als op akoestisch vlak.
  • PVC ramen zijn aanzienlijk voordeliger in vergelijking met ramen van hout of aluminium.
  • De levensduur van PVC ramen wordt geschat op minimaal 50 jaar.
  • PVC is een materiaal dat bijzonder duurzaam is. Ze is dan ook bestand tegen alle weersomstandigheden.
  • Standaard beschikken deze ramen reeds over een prima bescherming tegen inbraak.
  • Verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en stijlen.