Ramen-info.be » Ramen prijzen

Ramen prijzen

Wanneer je over een huis beschikt met verouderde ramen of wanneer je van plan bent om een nieuwbouw te plaatsen zal je graag een duidelijk beeld willen hebben van de exacte kostprijs van de ramen. Ramen prijzen worden beïnvloed door tal van verschillende factoren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het type raam. Dit is het systeem waarmee het systeem al dan niet geopend moet kunnen worden. Daarnaast is er uiteraard ook nog het materiaal waaruit het kozijn is gemaakt en moet er rekening worden gehouden met de beglazing die er in wordt gestopt. Wil je graag een goed beeld krijgen van de gemiddelde prijzen voor ramen waar je rekening mee dient te houden? Wij proberen je hier een zo goed mogelijk beeld van te geven!

Verschillende soorten ramen

De belangrijkste factor die voor een groot deel bepalend is voor het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor ramen gaat schuil in het systeem waar deze gebruik van maakt. Vooral een kantel en een draairaam zijn op dit vlak bijzonder populair. Beide systemen zijn bijzonder toegankelijk en kunnen bijgevolg in nagenoeg alle woningen worden geplaatst. Bovendien dien je voor een dergelijk systeem rekening te houden met een gemiddelde kostprijs van amper 150 euro. Hiermee is het meteen het voordeligste raamsysteem op de markt, buiten uiteraard het vaste systeem. Beschik je over te weinig ruimte om van één van deze systemen gebruik te maken? In dat geval kan een schuifraam de oplossing betekenen. Een dergelijk systeem kost gemiddeld zo’n 25 euro meer. Heb je het eerder begrepen op een raam met een dubbele werking? Voor een draai-kiepraam ben je zo’n kleine 200 euro kwijt.

Materiaal van het raam

Het tweede aspect waar je rekening mee dient te houden gaat schuil in de materiaalkeuze. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een kunststof raam. Kunststof staat er om bekend een zeer duurzaam en kwalitatief materiaal te zijn die bovendien ook nog eens geheel aan je wensen kan worden aangepast. Voor een standaard raam van 60×60 centimeter dien je in het geval van kunststof rekening te houden met een gemiddeld prijskaartje van 200 euro. Voor hout geldt min of meer dezelfde prijs, al kan deze in het slechtste geval zo’n 15 procent duurder uitvallen. Hoe mooi de natuurlijke uitstraling van hout ook mag zijn, je dient er altijd rekening mee te houden dat deze meer onderhoud vergt. Wil je kunnen rekenen op een zo duurzaam mogelijk kozijn dat ook nog eens over een moderne uitstraling beschikt? In dat geval is gebruikmaken van een aluminium raam beslist een aanrader. Voor dit materiaal ben je gemiddeld zo’n 20 euro extra kwijt.