Ramen-info.be » Deuren

Deuren

De deuren die in een woning zijn terug te vinden zijn steevast verkrijgbaar in verschillende vormen. Wanneer je één of meerdere nieuwe deuren in je huis wenst te plaatsen zal je dan ook rekening moeten houden met tal van verschillende factoren. Denk hierbij niet alleen aan het materiaal waaruit de deur is vervaardigd, maar ook aan een mogelijke beveiliging. Bovendien wordt er uiteraard een structureel onderscheid gemaakt tussen deuren voor binnen en voor buiten in de woning. Naar welke deuren je ook op zoek bent, wij zetten graag de verschillende mogelijkheden en hun voordelen even voor jou op een rijtje.

Deuren in diverse materialen

De eerste keuze die je dient te maken is het materiaal waaruit je deur moet zijn vervaardigd. De keuze van het materiaal is niet alleen belangrijk voor de uitstraling, maar ook voor de veiligheid, de isolerende werking en de duurzaamheid. We onderscheiden voor deuren tal van verschillende mogelijkheden.

In eerste instantie is tegenwoordig vooral kunststof zeer populair. Dit materiaal staat er om bekend niet alleen over een prima isolerende werking te beschikken, daarnaast is het ook nog eens onderhoudsarm en voordeliger ten opzichte van hout en aluminium. De gemiddelde levensduur van een kunststof deur is bovendien 50 jaar of meer.

Wanneer je een voorkeur hebt voor hout kan je voor je deur rekenen op verschillende mogelijkheden. Zo zal je een keuze moeten maken tussen zachthout en hardhout. Beiden hebben als voordeel dat ze over een warme en gezellige uitstraling beschikken, maar hardhout is veel kwalitatiever. Daar waar een deur in zachthout doorgaans slechts 25 jaar mee blijft gaan kan je bij een deur uit hardhout rekenen op een levensduur van tussen de 40 en 75 jaar.

Een andere mogelijkheid is kiezen voor een deur uit aluminium. Een dergelijke deur is zeer onderhoudsarm en bovendien vervaardigd van een zeer licht, maar toch opvallend sterk materiaal. Aluminium deuren staan er bovendien om bekend van nature over inbraakwerende eigenschappen te beschikken. Ze zijn bijgevolg bijzonder geschikt om te gebruiken als buitenkozijn.

Hang- en sluitwerk van je deuren

Een zeer belangrijk aspect waar je bij het plaatsen van deuren rekening mee dient te houden gaat schuil in het zogenaamde hang- en sluitwerk. Deze zorgt er namelijk voor dat de inbraakwerende eigenschappen van je deur aanzienlijk worden verbeterd. Wanneer je opteert voor hang- en sluitwerk die beschikt over het SKG-logo dien je rekening te houden met het aantal sterren waar deze over beschikt. Hoe meer sterren het hang- en sluitwerk heeft, des te veiliger het is. Eventueel is het interessant om dit te combineren met zaken zoals dievenklauwen, een anti-inbraakstrip en kiestandhouders. Op deze manier wordt het voor inbrekers wel erg lastig om je deur te forceren.