Ramen-info.be » Aluminium ramen

Aluminium ramen

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van aluminium ramen. Ramen die zijn vervaardigd uit dit materiaal zijn zo interessant omdat ze niet alleen bijzonder elegant ogen, maar daarnaast ook nog eens uitermate stevig en duurzaam zijn. Het belangrijkste nadeel van aluminium ramen gaat evenwel zonder enige twijfel schuil in het prijskaartje dat er aan verbonden is. In vergelijking met ramen die zijn vervaardigd uit PVC of hout zijn deze van aluminium altijd het duurst. Dit neemt niet weg dat vooral de uitstekende duurzaamheid waar aluminium ramen over beschikken er voor zorgt dat ze een voor je huis bijzonder interessante meerwaarde kunnen betekenen.

Hoeveel kosten aluminium ramen?

Bovenstaande zorgt er voor dat menig lezer uiteraard reeds benieuwd zal zijn naar het prijskaartje dat verbonden is aan aluminium ramen. Wel, wanneer we deze in detail gaan bekijken stellen we vast dat je rekening dient te houden met een gemiddeld prijskaartje van tussen de 800 en 950 euro per vierkante meter. Dit lijkt een bijzonder groot bedrag, maar je dient er rekening mee te houden dat hier zowel de BTW als de montage en het HR++ glas bij is inbegrepen. In vergelijking met bijvoorbeeld PVC ramen bedraagt de meerprijs hier gemiddeld zo’n 100 à 150 euro per vierkante meter. Wanneer je over een grote woning beschikt waar diverse ramen in geplaatst moeten worden kan dit aldus zorgen voor een vrij aanzienlijk extra kostenplaatje.

Waarom kiezen voor aluminium ramen?

Aluminium ramen zijn door de jaren heen zo populair geworden omdat er enkele zeer interessante voordelen aan verbonden zijn. Ondanks het hoge kostenplaatje kiezen dan ook veel mensen er voor om deze ramen in huis te plaatsen omdat ze:

  • Zeker zijn van een bijzonder sterk en solide materiaal.
  • De duurzaamheid van aluminium kozijnen zorgt er voor dat er meer dan 50 jaar gebruik van kan worden gemaakt.
  • Aluminium kozijnen zijn onderhoudsarm. Je hebt er dan ook bijna geen omkijken naar.
  • De elegante uitstraling zorgt er voor dat ze uitstekend tot haar recht komt in eender welke eigentijdse woning.
  • De isolerende eigenschappen van aluminium kozijnen kunnen de stookkosten aanzienlijk drukken.

Bovenstaande zegt het eigenlijk al, wanneer je op zoek bent naar echt kwalitatieve ramen die niet alleen over een elegante uitstraling beschikken, maar die bovendien ook nog eens nagenoeg onderhoudsvrij zijn is het beslist de moeite waard om te kijken in de richting van aluminium ramen. Je dient er alleen de vrij hoge aankoopprijs bij te nemen.